Nu aveți niciun produs în coș.
Cognac
“Nu toți strugurii se nasc egali.”
În 1909 a fost semnat un decret de protejare a unei arii delimitate, care statua faptul că doar alcoolurile produse din eau-de-vie dintr-o zonă protejată și doar din soiuri permise de struguri pot primi denumirea de Cognac. Acestea trebuie să fie distilate și îmbatrânite după tehnici specifice autorizate, respectând procesul de dublă distilare în alambicuri de cupru și îmbatrânirea în butoaie de stejar pentru o perioadă minimă de timp.
Ca atare, nu orice coñac, kognac, sau brandy este Cognac.
Cognacurile sunt diferite: cu un sol bogat în argile, un climat oceanic temperat și cantităti generoase de lumină solară, valea Charente se bucură de un climat specific favorabil viticulturii. Pe o zonă de peste 200.000 de acri (aproximativ 80.000 de hectare) de-a lungul râului Charente se disting zone viticole diferite, denumite cru-uri.
Având regim climatic și soluri specifice, fiecare regiune produce eau-de-vie de calități diferite și complementare. Ele formează o centură circulară în jurul Cognac, eau-de-vie pierzând din asprime și crescând în corpolență pe măsură ce ne îndepărtăm de centru. Amestecul acestor calități distincte confera fiecarui Cognac un caracter individual, unic.
98% din viile regiunii Cognac sunt plantate cu soiul Ugni Blanc, deși există parcele minuscule de Folle Blanche și Colombard. Vinul din aceste soiuri de struguri ating un nivel foarte scăzut de alcool (7-9 grade), păstrând însă o aciditate ridicatăa. Vinurile din acest soi sunt ideale pentru distilare și sunt distilate la câteva luni după recoltare.
Regiunea de producșâție Cognac este împarțită în 6 zone (crus):
1. Grande Champagne: aproximativ 13.000 de hectare de argilă și de sol calcaros compact. Cru-ul Grande Champagne este situat în jurul orașului Segonzac și produce un Cognac foarte fin, de înaltă calitate. Este cunoscut și sub numele Premier Cru du Cognac.
2. Petite Champagne: aproximativ 16.000 de hectare de lut și un strat de sol calcaros mai compact. Petit Champagne este de aproape aceeași calitate, dar o idee mai slab. Viile sale se află la sud-vest și sud-est de Grande Champagne.
Fine Champagne: amestecul de Grande Champagne și Petite Champagne, cu un minim de 50% din Grande Champagne este numit " Fine Champagne ".
3. Borderies: doar 4.000 de hectare de sol unic pe platoul de deasupra râului Charente. Eau-de-vie are un gust usor gust de nucă. Borderies, care se întinde în jurul orașului Burie (la nord-vest de orașul Cognac), este cel mai mic cru în ceea ce privește suprafața. Eaux-de-vie de la Borderies are arome bogate, florale și este cunoscută sub numele de "... Cognac preferat al doamnelor".
4. Fin Bois: 37.000 de hectare de sol caracterizate printr-un mediul de îmbatrânire rapidă. Eau-de-vie din această zonă este caracterizată de un buchet floral subtil. Fin Bois este cel mai mare și pe departe cel departe cel mai intrigant cru. Din punct de vedere geografic, încercuiește celelalte trei cru-uri și se întide, aproximativ, în triunghiul format de orașele Rouilliac, Matha și Pons. Distilatele din acest cru au arome bogate, pline, puternice, influențate de climatul maritim.
5. Bons Bois: 16.000 de hectare cu sol mai puțin calcaros, lucru bine reflectat în eau-de-vie.
6. Bois Ordinaires et Bois communs (Bois a Terroir): 30.000 de hectare de sol influentațe de climatul Atlanticului.
Bons Bois și Ordinaires Bois sunt cru-uri exterioare, puternic influențate de climatul Oceanului Atlantic. Ele contribuie din ce în ce mai puțin la producția totală de Cognac, dar sunt, totuși, cunoscute ca producătoare a câtorva Coniacuri interesante.
-
-
-
-
Frapin VS
Calitate VS Cru Grande Champagne Litraj 500ml ABV 40% 160,00 RONStoc epuizat
-
-
De Luze VS Fine Champagne
Calitate VS Cru Fine Champagne Litraj 700ml ABV 40% 165,00 RON -
-
-
Raymond Ragnaud VS Sélection
Calitate VS Cru Grande Champagne Litraj 700ml ABV 40% 173,00 RONStoc epuizat
-